Project Mechelen

Nu de buddywerkingen in Antwerpen en de Zuiderkempen goed lopen is het weer tijd voor een nieuwe uitbreiding bij ArmenTeKort: we trekken naar Mechelen!

De buddywerking in Mechelen maakt deel uit van het OverKop-huis. Dit is een plek waar jongeren terecht kunnen voor een luisterend oor en professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen. Het is een samenwerkingsverband tussen het Regionaal Open Jeugdcentrum Mechelen (ROJM), het lokale CAW, CGG de Pont, en ArmenTeKort.

ArmenTeKort werd als partner aan boord gehaald om een buddywerking op te zetten voor kwetsbare jongeren tussen 15 en 25 jaar. Onze buddy’s ondersteunen de jongeren op een informele manier om hun eigen krachten te vinden en vanuit die kracht zelf de weg te zoeken naar de beschikbare professionele hulpverlening. Zo wil OverKop een brug bouwen tussen kwetsbare jongeren en hulpverlening.

Indien je graag buddy wil worden in Mechelen en omstreken, ben je welkom op de infosessie op één van de maandelijkse infosessies in de kantoren van ArmenTeKort in Antwerpen (vlakbij het centraal station). Tijdens een infosessie vertellen we je meer over de missie en aanpak van ArmenTeKort en hoe onze opleiding en het buddytraject precies in elkaar zitten. Als je geïnteresseerd bent, kan je je nadien inschrijven voor de opleiding in empowerment (deze vinden momenteel nog in Antwerpen plaats). Inschrijven voor de infosessie kan via www.armentekort.be/buddy

Contactgegevens
Loubna Ou-Salah
Tel: 0491282003
E-mail: loubna.ou-salah@armentekort.be

bureau: CAW Mechelen
Maurits Sabbestraat 119, 2800 Mechelen
Aanwezig op woensdag, donderdag en vrijdag