Project Zuiderkempen

Na een aantal jaren enkel actief te zijn in Antwerpen, breiden we onze organisatie voor de eerste keer uit: We starten met de steun van ELFP onze buddywerking in een deel van de Kempen (Geel, Laakdal, Meerhout, Olen, Kasterlee, Lille, Herenthout, Vorselaar, Grobbendonk)! Het is ons doel om ook hier kansarmoede aan te pakken door middel van empowerende buddytrajecten. Daarom bouwen we momenteel aan een goede samenwerking met lokale organisaties en zijn we volop aan het zoeken naar Kempenaren die zich willen inzetten voor iemand die het moeilijk heeft. Het doel is om tegen juni 2018 50 buddytrajecten opgestart te hebben. Daarna is het de bedoeling dat de buddywerking lokaal wordt ingebed.

Als je nieuwsgierig bent naar ons project in de Kempen of wat je als buddy zou kunnen betekenen voor iemand in kansarmoede, ben je zeker welkom op onze maandelijkse infosessies in den Echo (Diestseweg 144 2440 Geel). Op deze avond vertellen we je meer over de visie en de missie van ArmenTeKort en hoe onze opleiding en het buddytraject precies in elkaar zit. Als je geïnteresseerd bent, kan je je nadien inschrijven voor de opleiding in empowerment. Inschrijven voor de infosessie kan hier.

In september 2017 en januari 2018 vonden reeds twee opleidingen voor Kempische buddy’s plaats. 25 enthousiaste buddy’s zijn momenteel aan de slag in een buddytraject. De volgende opleiding staat gepland eind mei (25/5, 26/5, 2/6, 9/6).

Ben je kanszoekend of een hulpverlener die met kanszoekenden werkt? Neem contact op met Evelien via mail of 0478/794467 voor meer informatie over ArmenTeKort en een kennismakingsgesprek.

Evelien Dams is de coördinator voor dit Leader-project. Als je vragen hebt of graag eens kennis wil maken, aarzel niet om contact op te nemen of eens langs te komen!

Contactgegevens
Evelien Dams
Den Echo
Diestseweg 144
2440 Geel
evelien.dams@armentekort.be
0478/794467

partners-subsidies