ArmenTeKort verhuist naar nieuwe kantoren… met een beetje hulp van hun buddy’s

Begin mei verhuisde ArmenTeKort naar nieuwe kantoren aan de Rooseveltplaats in Antwerpen 

Kansbiedende en kanszoekende stadsgenoten met elkaar verbinden, dat is de essentie van ArmenTeKort. De Antwerpse organisatie die door buddywerking armoede uit de wereld wil helpen, keek aan tegen een nakende verhuizing en kon daarvoor voor één keer zelf rekenen op de hulp van hun buddy’s. 

 

Van je buddy’s moet je het hebben 

Toen Gunter Luyckx, kantoordirecteur van Mertens Vastgoed aan de Noordkaai, vernam dat ArmenTeKort noodgedwongen moest verhuizen, schakelde hij zijn netwerk in en contacteerde Stijn Cockx van LOW-architecten, eigenaar van kantoorruimtes in het President Building aan de Rooseveltplaats. Beiden zijn ArmenTeKort-buddy’s van het eerste uur en voelden de buddywerking als een verrijking aan. De succesvolle samenwerking tussen deze twee buddy’s resulteerde in betaalbare nieuwe kantoren die ArmenTeKort de financiële ademruimte geven om haar werking verder uit te bouwen. 

“Net zoals ArmenTeKort kies ik er als vastgoedmakelaar voor om te verbinden,” zegt Gunter Luyckx. “Ik draag graag mijn steentje bij voor de non-profitsector. In plaats van louter winst kun je hier een maatschappelijke meerwaarde realiseren en dat vind ik belangrijk als ondernemer.” 

“Het voelt inderdaad goed om iets terug te kunnen doen voor ArmenTeKort,” voegt Stijn Cockx hier aan toe. “Het toont aan hoe krachtig verbinding kan zijn, en dat je als bedrijf een organisatie ook kunt ondersteunen zonder meteen naar je geldbuidel te tasten maar door ervoor te zorgen dat ze geld besparen.”

Interesse om net als Stijn en Gunter buddy te worden bij ArmenTeKort om zo een stadsgenoot in kansarmoede te versterken? Schrijf je dan snel in voor één van de volgende online infosessies! https://bit.ly/3vuHIKI  

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkedin
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven