fbpx

Dagboek van een buddy: Luc (4)

Woensdag 20 februari 2019 – Wat denk je?

Na het eerste deel van de opleiding hoorde ik dat het ongeveer een maand duurt om een geschikte match (lees: kanszoekende buddy) te vinden. De e-mail van Marijke vandaag met als onderwerp ‘Wat denk je?’ komt dan ook onverwacht. Of ik het zie zitten om kennis te maken met D., een 58-jarige muziek- en cultuurliefhebber? Hij woont samen met zijn zorgbehoevende partner in dezelfde gemeente als ik.

In eerste instantie voel ik de aandrang om“nee” te antwoorden. Want ik wou liefst een jongere buddy. En muziek en cultuur zijn niet bepaald mijn grootste interesses. Wanneer ik wat bekomen ben van de eerste schrik, laat ik weten dat ik enkele dagen bedenktijd nodig heb.

Hebben we wel genoeg gemeenschappelijk?

Donderdag 21 februari 2019 – Doet hij het of doet hij het niet?

Vandaag telefonisch contact gehad met Rudi, mijn mental coach met wie ik bijna heel mijn sportief leven heb samengewerkt. Aan hem vertel ik mijn twijfels: Hebben we genoeg gemeenschappelijk? Kan ik er voor 100% voor gaan? Rudi adviseert me om er niet aan te beginnen. Want dan zal het mijn eerste en enige buddyschap worden, door teleurstellingen. Hij voegt er wel aan toe dat  ik de enige ben die uiteindelijk een beslissing kan nemen – ondanks alle goedbedoelde raad.

Dit is een kans om uit mijn comfortzone te treden.

Vrijdag 22 februari 2019 – Een nieuwe dag, een nieuw begin

Na wat wikken en wegen, bel ik naar Marijke. Ik bespreek het project nog eens met haar, want de toestand van de partner van mijn buddy zal ook zijn stempel drukken. Toch wil ik de uitdaging aangaan. Marijke mag een kennismakingsgesprek met D. regelen. Dit is een kans om uit mijn comfortzone te treden, grenzen te verleggen en mijn wereldbeeld te verruimen. Verwondering, nieuwsgierigheid en een open geest zullen dus zeker ingrediënten van dit buddyverhaal worden. Nu de kogel door de kerk is, kijk ik uit naar onze eerste ontmoeting.

Ik probeer een ontmoeting te regelen op vertrouwder terrein.

Dinsdag 5 maart 2019 – Slechte verbinding?

Sinds mijn laatste gesprek met Marijke heb ik niets meer gehoord over de eerste ontmoeting met D. op het kantoor van ArmenTeKort. Hij kan zich moeilijk vrijmaken en ziet het niet zitten om met de trein naar Antwerpen te komen. Ik zal dan proberen om rechtstreeks een ontmoeting te regelen op vertrouwder terrein. Misschien maakt dat het wat gemakkelijker om de eerste stap te zetten.

Woensdag 6 maart – We hebben een date!

Vandaag heb ik D. gebeld. Na enkele pogingen krijg ik hem aan de telefoon en maak ik op een open, niet-dwingende manier een afspraak. Komende vrijdag ontmoeten we elkaar voor het eerst.

Yes we can!

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

Las je deze verhalen al?

Corona maatregelen
We blijven bereikbaar