fbpx

Dagboek van een buddy: Vera (4)

Vertrouwen winnen

Hoe meer ik met Binta omga, hoe meer vertrouwen ze krijgt in mij. Waar ze in het begin heel stil en verlegen was, vertelt ze mij nu veel dingen uit zichzelf!

Eind juni was ik uitgenodigd om deel te nemen aan een BBQ bij het opvanghuis waar Binta woont. Dit omdat ik nu deel uitmaak van Binta’s entourage wat ik wel een compliment vind.

Tijdens de BBQ heb ik kennisgemaakt met het koppel dat Binta tijdens de grote vakantie opvangt als het opvanghuis dicht is. De klik was er en ik zag dat dit ook belangrijk is voor Binta.

Uitstap naar Planckendael

De eerste week van de grote vakantie zijn Binta en ik naar Planckendael geweest. Voor haar was het de eerste keer, ik kom er regelmatig als abonnee. Het was heel goed weer, een ijsje was een welkome verkoeling.

Binta haar lievelingsdier is de Zebra. Ik heb er een foto van gemaakt zodat ik deze ook naar haar kon doorsturen. Ze vond het continent Afrika heel leuk om te doen want dat deed haar blijkbaar denken aan haar roots.

Rasta kapsel bij mijn dochter Fien

Enkele dagen later ging Binta naar het opvanggezin bij Stefanie en Geert. We spraken af dat ik haar een vrijdag zou ophalen. Mijn dochter Fien wou graag rasta en Binta wou dit graag bij Fien doen. Ze heeft hier 6 uur aan gewerkt! Wat een geduld en toewijding! Daar kunnen wij nog veel van leren in onze jachtige maatschappij.

Taalkamp

Binta is ook nog op taalkamp geweest om haar Nederlands te verbeteren. Ze heeft mijn beloofde kaart ontvangen want de 2 weken dat ze daar was, konden we uiteraard niet afspreken.

Tevreden

Ik vind het leuk om buddy te zijn van Binta, kijk uit naar onze afspraken en ik weet dat zij er ook naar uitkijkt!
De zomervakantie is niet evident om af te spreken want wij gaan ook nog 2 weken op vakantie maar vanaf september is ons wekelijks uitstapje er zeker!

Lieve groetjes,

Vera (luctor et emergo)

Heb je zelf ook interesse om het buddytraject en de bijbehorende opleiding te volgen?
Neem dan een kijkje op www.armentekort.be/buddy en www.armentekort.be/gratis-opleiding.

Heb je de behoefte om met iemand in vertrouwen te kunnen praten?
Ga je door een moeilijke periode? 

Meld je dan aan om een buddy te krijgen.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

Las je deze verhalen al?

Artikel
ArmenTeKort vzw

Buddyverhaal: Sabine en Ann

Sabine en Ann zijn ongeveer anderhalf jaar buddy en we treffen hen op hun derde evaluatie bij ArmenTekort. Ze zijn beiden straffe communicatiemadammen en vertellen

Lees verder »

Het Lezerscollectief

Samen verhalen en gedichten lezen verbindt mensen en maakt hen sterker en weerbaarder. Dit is de filosofie van Het Lezerscollectief, een netwerk van leesbegeleiders in

Lees verder »
Kansarmoede in de cultuur
ArmenTeKort vzw

Een leesgroep voor en door buddy’s

Sterke verhalen maken sterke mensen. Dit is de filosofie van het Lezerscollectief, een netwerk van leesbegeleiders in Vlaanderen dat via samen-leesbijeenkomsten grote literatuur voor iedereen

Lees verder »
Corona maatregelen
We blijven bereikbaar

Volg ons verhaal in je mailbox!