fbpx

Een verhaal

Onze blog vertelt graag verhalen. Over mensen, over het leven. Hoe het is, soms kan zijn, en soms zou kunnen zijn.

letmetellyouastory

C is een fiere alleenstaande moeder van drie opgroeiende tieners. C krijgt een vervangingsinkomen en kan de eindjes moeilijk aan mekaar knopen. De vader betaalt al jaren geen bijdrage (proces, advocaten…)

C heeft tandheelkundige verzorging nodig en stelt dit steeds maar uit net omwille van haar moeilijke financiële situatie. Uiteindelijk beslist ze toch naar een tandarts te gaan waar ze in alle eerlijkheid vertelt dat ze zich deze eigenlijk niet kan permitteren. Deze stelt haar gerust, belooft haar dat hij haar echt wil helpen. Stelt een afbetalingsplan voor of regeling met het ziekenfonds.

C laat zich behandelen en krijgt haar eerste rekening van 420€. De tandarts overtuigt haar deze onmiddellijk te betalen met als uitleg dat ze met het doktersattest direct haar geld zal terugkrijgen. Door te betalen staat C haar rekening op 0, de maand is nog niet half begonnen.

Het Ziekenfonds betaalt niet direct. Andere te betalen rekeningen blijven onbetaald. Gas en elektriciteit worden afgesloten.

C krijgt een budgetmeter en kan voor 1,50 € een douche nemen in de kou.

C vraagt hulp aan het OCMW en krijgt een pakketje van 5 formulieren in te vullen met bijkomend het verzoek rekeninguittreksels te bezorgen als bewijsvoering dat ze onvermogend is.

Rekeninguittreksels zijn thuis niet te downloaden/afdrukken wegens… geen internet. De bibliotheek dan maar: internet toegang geweigerd wegens openstaande boete (zoonlief bracht te laat een boek terug).

Dan maar naar de bank. Bankkantoor verwijst door naar het kantoor waar ze oorspronkelijk haar rekening opende. Dan maar naar dat kantoor. Rekeninguittreksels opvragen en afdrukken kost geld en ze heeft niets op haar rekening staan…

Ziekenfonds betaalt 6€ terug van de 420€…
Tandarts heeft foute nomenclatuurnummer gebruikt…

C ontmoet een dakloze voor haar deur en biedt deze een douche, maaltijd en overnachting aan. Met het weinige dat ze heeft en ondanks alle misère kijken ze ‘s avonds samen gezellig naar een video…

– Johan Van de Put, vrijwilliger ATK

Als je zelf een verhaal wil delen, over hoe het is, soms kan zijn, of soms zou kunnen zijn, laat ons iets weten!

 

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

Las je deze verhalen al?

Buddy in de kijker
ArmenTeKort vzw

Buddyverhaal: Ann en Jasmina

Jasmina (links) en Ann (rechts) zijn sinds vorig jaar buddy’s van elkaar: een vrijwilliger en een buurtgenoot die elkaar inspireren en tijdelijk versterken. Twee jonge,

Lees verder »
Corona maatregelen
We blijven bereikbaar

Volg ons verhaal in je mailbox!