fbpx

Koning Filip sprak met ArmenTeKort buddy’s: “Waardering is belangrijker dan geld.”

Koning Filip heeft woensdagvoormiddag een videogesprek gevoerd met twee Antwerpenaren die in armoede zijn beland en er door hulp van ArmenTeKort vzw weer uit klauteren. Wat een eer!

Hieronder vind je enkele foto’s van dit gesprek door fotografe An Van de Wal en de huisfotograaf van het koningshuis. Daaronder lees je een fragment uit het interview met de gelukkige buddy’s.

Christof Willocx van Gazet Van Antwerpen vroeg in dit interview met die buddy’s hoe ze het gesprek met Zijne Majesteit ervoeren. Lees een fragment uit het artikel hieronder:

“De aandacht van de koning is mij meer waard dan de uitkering van RVA”, zegt Ness De Keyser (27).

De mens achter de vorst

De koning praat met mensen die het moeilijk hebben in deze coronacrisis. Ness is een van hen. “Het gesprek overtrof mijn verwachtingen. Ik was even vergeten dat de vorst ook maar een mens is”, zegt Ness. “Hij liet me twee minuten mijn verhaal doen, en heeft daarna nog enkele vragen gesteld. Ik heb hem verteld dat waardering voor mij veel belangrijker is dan geld, en dat ik heb geleerd wat empathie is. Ik heb het gevoel dat de koning mij helemaal begrepen heeft.”

Ness heeft het moeilijk gehad in deze coronacrisis. “Het was lang geleden dat ik paniekaanvallen had, maar door de lockdown heb ik ze weer gekregen”, zegt hij. “Het sociaal contact, de erkenning en de aandacht van andere mensen vielen grotendeels weg. Dat was zwaar. Maar sinds een lang videogesprek met mijn buddy John, die me via ArmenTeKort begeleidt, gaat het weer beter. Ik heb intussen ook een relatie, voor het eerst met een meisje dat een normale opvoeding heeft gehad. Dat is een heel nieuwe ervaring. En mijn studie psychologie aan de KU Leuven verloopt ook goed. Eindelijk is er weer licht aan het einde van de tunnel.”

Ellen: “Ik heb uit ons gesprek geleerd dat iedereen moeilijke momenten heeft, ook de koning.”

Een diepe indruk

Ook Ellen Sluyts (22) heeft woensdag met koning Filip gebeld. “Dat is ongelooflijk. Vier jaar geleden durfde ik geen spreekbeurt te geven, en nu mag ik met de koning praten”, zegt ze. “Ik was heel zenuwachtig, maar hij heeft echt de tijd genomen om te luisteren naar ons verhaal. Ik heb uit ons gesprek geleerd dat iedereen moeilijke momenten heeft, ook de koning. Als ik het moeilijk heb, zal ik nog veel aan dit gesprek denken. Dit heeft een grote indruk nagelaten.”

 

Lees het vervolg op de website van Gazet Van Antwerpen.

Heb je zelf ook nood aan een buddy?
Doe je aanvraag online.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

Las je deze verhalen al?

Evenement
ArmenTeKort vzw

Warme Acties in de kijker

De warmste tijd van het jaar breekt weer aan! Wil jij samen met jouw bedrijf, straat of vereniging ook een warme actie organiseren tijdens de Warmste Week

Lees verder »
Corona maatregelen
We blijven bereikbaar