fbpx

Mensen zijn heel graag met anderen bezig, om de focus bij henzelf weg te halen

Mireille Peeters is al vanaf de start nauw bij ArmenTeKort betrokken als trainer. Vanuit haar expertise in Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) maakt zij onze buddy’s bewust van de automatische piloot die zo vaak hun gedrag en emoties bepaalt. We vroegen haar waarom haar workshop belangrijk is, om buddy te zijn, maar ook voor ieder van ons in ons dagelijkse leven.

 mireillepeeters_lr_kleur

Het doel van de NLP opleiding binnen ArmenTeKort

Zijn we ons bewust van de processen die bij ons lopen, zonder daarover te oordelen of te veroordelen? … En als ik bewust ben, wat behoud ik dan, wat verander ik dan, en hoe kan ik veel meer zelf verantwoordelijkheid nemen voor wat er in mijn leven gebeurt?

In het kader van armoede

Door op een andere manier te kijken kan je de ervaring van arm zijn anders maken… Waardoor er opnieuw motivatie komt om er iets mee te doen.

Klein en alledaags

Dit gaat over dagdagelijkse praktijk en is een ‘ongoing process’. Het stopt nooit.

Dus, als buddy moet je tegen je automatismen ingaan?

Ik moet niet tegen mijn conditioneringen, maar ik word mij dagdagelijks bewust van de automatische piloot die bij mij draait. En als dat zo is dat die automatische piloot mij niet dient… doe er dan iets aan. En wat is het stuk dat ik zelf in handen kan nemen?

 

– Eva Wuyts, kennisbeheerder ATK

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

Las je deze verhalen al?

Corona maatregelen
We blijven bereikbaar