fbpx

Mensenrechten na 70 jaar nog steeds centraal: Festival van de Gelijkheid

Maandag was het 70 jaar geleden dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (10 december 1948) ondertekend werd.
De dag stond wereldwijd in de kijker, on- en offline. Dat de aandacht daarvoor nog enorm is, is een teken dat het toch nog niet zo goed gaat met onze mensenrechten. Het thema leidde ook tot het Festival van de Gelijkheid in Gent.

festival van de gelijkheid

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is niet juridisch bindend. Al wordt er vaak naar verwezen in rechtszaken en gebruikt bij het vastleggen van verdragen en grondwetten. Dit is een belangrijk punt om te proberen begrijpen waarom het nog steeds nodig is hier dagelijks voor te ijveren.

Mensenrechten worden wereldwijd in talloze landen dagelijks geschonden op verschillende manieren. Ook in België is dat niet anders.
Uit de meest recente cijfers blijkt dat ruim 20% van de Belgen in armoede leeft.
Laat dat even inzinken: twintig procent. Eén op vijf.
Dat het percentage al een enkele jaren lichtjes daalt is een goede trend, maar het blijft nog steeds té veel – zeker in een welvaartsstaat als België.

Tijdens de drie dagen van het Festival van de Gelijkheid (13-15 december 2018), wordt er stilgestaan bij de aanwezige onmenselijkheid in België en de wereld. Mensen zullen er samen komen om bij te leren, te luisteren, om oogkleppen af te schudden en vooral om te ontdekken wat ze kunnen doen om het onrecht tegen te gaan.
Er zijn lezingen, panelgesprekken, workshops, performances, muziek, boekenclubs en films bij de vleet.

Het Grote Gelijkheidsdebat: Armoede belooft alvast een heuse klepper te zijn en er zijn nog talloze andere interessante paneldebatten waar je vast je gading vindt.
Druk je eigen affiche, schrijf mee voor Amnesty International, wissel gedachten uit in het café of pik één van de twintig films mee in Sphinx Cinema.

Neem een kijkje in het programma en boek nog snel je plaats voor een ongetwijfeld boeiende dag.

 

Wil je graag zelf deel uitmaken van een positieve verandering? Wissel je graag gedachten uit met gelijkgestemden en wil je samen elkaar versterken?
Kom dan zeker naar een van onze infosessies om buddy te worden – we zijn al met 500!

samen sterk

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

Las je deze verhalen al?

Corona maatregelen
We blijven bereikbaar

Volg ons verhaal in je mailbox!