fbpx

Warme Acties in de kijker

De warmste tijd van het jaar breekt weer aan!

Wil jij samen met jouw bedrijf, straat of vereniging ook een warme actie organiseren tijdens de Warmste Week van Studio Brussel?
Denk dan ook zeker eens aan ArmenTeKort als goed doel om te steunen. 😉

Fietsbanden oppompen voor Pump Up The Tire For Life, glühwein en chocomelk drinken op de Schelde tijdens de Waterbus For Life of snoep verkopen: enkele bedrijven zoals Port of Antwerp , de Thomas More hogeschool en Participatiemaatschappij Vlaanderen dragen hun Warme Acties aan ons op.

Zo verkoopt student en ArmenTeKort-buddy Saskia Slegers binnenkort snoep en warme drank aan de campus van de opleiding Toegepaste Psychologie (Thomas More hogeschool).

En onze organisatie ligt haar nauw aan het hart: “Ik zet ArmenTeKort in de kijker in onze opleiding omdat het toekomstige hulpverleners sensibiliseert. Een eerste stap naar efficiënt kansarmoede uitbannen is je bewust worden van het probleem. Ik geloof in de kracht van iedere mens, en hoe meer mensen daarin gaan geloven, hoe meer samenleven er mogelijk is. Dat verhoogt dan weer de kans om aan armoede en sociale uitsluiting te ontsnappen. ArmenTeKort zet hier – naar mijn gevoel – volledig op in en verdient daarom mijn steun als buddy en als supporter van dit goed doel.”

Ook een ex-buddy organiseert enkele Warme Acties ten voordele van ArmenTeKort vzw. Mogelijk ken je Tom nog uit de Panorama-reportage ‘Wil jij mijn buddy worden?’ 

Dit jaar organiseert hij bij het havenbedrijf Port of Antwerp maar liefst drie Warme Acties voor het personeel – van een feestelijke boottocht voor de Waterbus for Life tot een middag plaatjes aanvragen en een fietsbanden oppompen actie.

Dit zegt Tom daar zelf over: “Sinds Port of Antwerp een nieuwe CEO heeft, zet ons bedrijf nog meer in op duurzaamheid en in het bijzonder sociale duurzaamheid. Bovendien vinden we het ook heel erg leuk om de sfeer erin te houden samen met onze collega’s. Daarom kiest dit jaar elke afdeling zelf een goed doel uit om te steunen. Zo ontstaat er een gezonde competitie tussen de verschillende afdelingen om het meeste geld in te zamelen tijdens de Warmste Week.”

En dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen, Tom! Alvast een ongelooflijk warme merci voor alle bedrijven en organisaties die onze vzw steunen met hartverwarmende en vindingrijke acties!

Twijfel je nog over welke actie je wil registreren voor de Warmste Week? Van deze vindingrijke acties uit 2017 werden ook wij helemaal warm.

En nog inspiratie nodig om een goed doel te kiezen?

ArmenTeKort vzw is een goede keuze om te steunen als je geeft om de eigenwaarde van mensen, armoedebestrijding in Antwerpen en een warme samenleving.
Bij onze organisatie volgen vrijwilligers de gratis opleiding door experts met empowerment technieken als vertrouwen opbouwen, positieve actie stimuleren in een gesprek, je levensverhaal herschrijven, onbevooroordeeld naar de wereld kijken en krachten ontdekken in de mensen om je heen. Nadien spreken zij informeel af met een buurtgenoot die in minder fortuinlijke omstandigheden leeft. Om samen op pad te gaan en het netwerk wat te vergroten.

Vorige week koppelden we trouwens onze vijfhonderdste buddy – een hele mijlpaal!

Registreer dus jouw warme actie ten voordele van ArmenTeKort vzw of een andere persoonlijke favoriet.

Of ben je liever sportief dan creatief?
Ook dit jaar kan je mee lopen, stappen of joggen in de Warmathon met een zelfgekozen loopafstand. Van dinsdag 18 december tot en met zondag 23 december strijkt de Warmathon elke dag neer in een andere stad. En er is meer! Elke deelnemer kiest voortaan zelf voor welk goed doel hij loopt en steunt hiermee rechtstreeks zijn zelfgekozen goed doel.

Schrijf je hier in voor de Warmathon en kies ArmenTeKort als goed doel.

Heb je nog vragen over jouw warme actie of over de Warmathon t.v.v. ArmenTeKort vzw?

Hieronder vind je onze gegevens:

info@armentekort.be
Tel: 03 233 33 36

ArmenTeKort vzw
De Keyserlei 58 bus 2- vierde verdieping
2018 Antwerpen

Volg ons op Facebook

Onze overzichtspagina op de website van De Warmste Week

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

Las je deze verhalen al?

Corona maatregelen
We blijven bereikbaar

Volg ons verhaal in je mailbox!