fbpx

Winterfeest impressies: blij dat je erbij was

Als nieuwe blogger van ArmenTeKort ben ik nieuwsgierig naar de werking en alle buddy’s. Daarom ging ik met veel plezier in op de uitnodiging voor het Winterfeest waar buddy’s elkaar jaarlijks ontmoeten. 

Rond 14 uur arriveerde ik in de prachtige Athenazaal in het Koninklijk Atheneum Antwerpen op de Rooseveltplaats. Ik koos een tafel uit want ik zag niet meteen iemand die ik kende.
Twee mensen vroegen of ze me mochten vergezellen en uiteraard had ik daar geen probleem mee! We raakten aan de praat en de dame vertelde mij dat ze hier nog op school had gezeten in 1993 – nog voor er brand uitbrak. Ik heb dit even opgezocht voor de geïnteresseerden en die catastrofe gebeurde in 2003.

Even later kregen we een lekker tasje soep voorgeschoteld dat ons verwarmde. De band Nonkel Tony zette de sfeer met zijn song ‘We zijn Thuis’. De mensen babbelden gezellig tijdens de liedjes ‘Alles met liefde doen’, Ik wil nu wel, Nooit meer,…Daarna brak de tijd aan voor de beloofde pannenkoeken. De hele zaal rook ernaar en lekker waren ze zeker want ze waren in een mum van tijd op!

Medewerkers, vrijwilligers en buddy’s leerden elkaar kennen: het was mooi om te zien hoe mensen die elkaar nog nooit gezien hadden, heel geanimeerd met elkaar praatten. Je kon zelfs een foto laten maken met een andere persoon of meerdere personen. Deze kreeg je dan mee in een leuk kadertje. Hanne en ik – de  2 bloggers van ArmenTeKort – staan er vrolijk op! Een heel leuk aandenken aan deze fijne namiddag!

Voor ik vertrok hoorde ik nog de toespraak van Antonio:

Antonio: ‘Hier is echt verbinding, hier beweegt iets. Mensen praten met elkaar, mensen die elkaar voor dit evenement niet kenden. Er komt een dag dat deze zaal te klein is om nog samen te kunnen komen omdat er zoveel mensen willen helpen.’

Bekijk de rest van de kiekjes van deze leuke avond in het Facebookalbum.

Ik ben met een voldaan gevoel naar huis gegaan. Zoveel charisma, zoveel positiviteit, daar krijgt een mens gewoon energie van!

Lieve groetjes,

Vera (luctor et emergo!)

Heb je nood aan iemand die je in vertrouwen kan nemen?
Ga je door een moeilijke periode met uitdagingen?
Meld je dan aan om een buddy te krijgen.

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

Las je deze verhalen al?

Foto buddy's Evy en Steven
Artikel
ArmenTeKort vzw

Buddyverhaal: Evy en Steven

Het verhaal van buddy’s Evy (links) en Steven (rechts) is wonderbaarlijk. Na drie jaar is er veel veranderd en veel gegroeid. Op een warme zomeravond

Lees verder »

Buddy verwachtingen

Waarin verwachten onze kanszoekende buddy’s dat het buddyschap voor hen verandering gaat brengen? ArmenTeKort stelt hen deze vraag bij de eerste evaluatie van hun buddyschap

Lees verder »
Corona maatregelen
We blijven bereikbaar

Volg ons verhaal in je mailbox!