fbpx

Project Mechelen

Nu de buddywerkingen in Antwerpen en de Zuiderkempen goed lopen is het weer tijd voor een nieuwe uitbreiding bij ArmenTeKort: we trekken naar Mechelen!

De buddywerking in Mechelen maakt deel uit van het OverKop-huis. Dit is een plek waar jongeren terecht kunnen voor een luisterend oor en professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen. Het is een samenwerkingsverband tussen het Regionaal Open Jeugdcentrum Mechelen (ROJM), het lokale CAW, CGG de Pont, en ArmenTeKort.

ArmenTeKort werd als partner aan boord gehaald om een buddywerking op te zetten voor kwetsbare jongeren tussen 15 en 25 jaar. Onze buddy’s ondersteunen de jongeren op een informele manier om hun eigen krachten te vinden en vanuit die kracht zelf de weg te zoeken naar de beschikbare professionele hulpverlening. Zo wil OverKop een brug bouwen tussen kwetsbare jongeren en hulpverlening.

Indien je graag buddy wil worden in Mechelen en omstreken, ben je welkom op de infosessie op één van de maandelijkse infosessies in de kantoren van ArmenTeKort in Antwerpen (vlakbij het centraal station). Tijdens een infosessie vertellen we je meer over de missie en aanpak van ArmenTeKort en hoe onze opleiding en het buddytraject precies in elkaar zitten. Als je geïnteresseerd bent, kan je je nadien inschrijven voor de opleiding in empowerment (deze vinden momenteel nog in Antwerpen plaats).

 

Inschrijven voor de infosessie kan via www.armentekort.be/infosessie

Contactgegevens

Malika.zariouh@cawboommechelenlier.be

+32 493 40 64 94

 

bureau: ROJM-Overkop
Battelsesteenweg 50a, 2800 Mechelen
Aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

Las je deze verhalen al?

Straatverhalen

Deze verhalen van straathoekwerkers verschenen oorspronkelijk op een blog gehost door kennisplein.be, een virtueel platform voor kennisdeling, ontmoeting en verbinding voor en van iedereen die mensen in een

Lees verder »
Kennis
ArmenTeKort vzw

Opgroeien in kansarmoede

Uit cijfers van Kind en Gezin blijkt dat de kansarmoede-index behoorlijk gestegen is: in 2016 lag het percentage op 12,8 procent; 0,8 procent hoger dan

Lees verder »
Corona maatregelen
We blijven bereikbaar

Volg ons verhaal in je mailbox!