Hoe kan ik iemand helpen in mijn buurt in Antwerpen? Maak een verschil als buddy bij ArmenTeKort

Ben je op zoek naar manieren om iemand in je buurt in Antwerpen te helpen? In dit artikel bespreken we enkele tips om jouw gemeenschap te ondersteunen en hoe je als buddy bij ArmenTeKort een blijvende impact kunt maken op het leven van mensen in kansarmoede.

  1. Wees alert en observeer: Let op tekenen van nood bij mensen in jouw Antwerpse omgeving. Soms hebben mensen hulp nodig, maar weten ze niet hoe ze erom moeten vragen.
  2. Bied een luisterend oor: Het is belangrijk om te luisteren naar de problemen en zorgen van mensen in je Antwerpse buurt. Laat ze weten dat je er bent om te helpen en hen te steunen.
  3. Organiseer een buurtactiviteit: Door samen activiteiten te organiseren, kun je sociale cohesie en saamhorigheid bevorderen. Dit kan variëren van een buurtfeest tot het opruimen van zwerfvuil in Antwerpen.
  4. Help bij praktische zaken: Bied hulp bij het doen van boodschappen, het onderhouden van de tuin of het repareren van kleine klusjes in huis voor je Antwerpse buren.
  5. Verbind mensen met lokale Antwerpse hulpbronnen: Informeer jezelf over lokale organisaties en initiatieven die mensen in jouw Antwerpse buurt kunnen ondersteunen en verbind hen met deze hulpbronnen.

Als je echt een verschil wilt maken in het leven van iemand in kansarmoede in Antwerpen, overweeg dan om je aan te sluiten bij ArmenTeKort als buddy.

ArmenTeKort is een Antwerpse organisatie die zich richt op het bestrijden van kansarmoede door o.a. middel van buddywerking. Door een buddy te worden, krijg je de kans om iemand één-op-één te ondersteunen en samen te werken aan het opbouwen van eigenwaarde en het uitbreiden van hun sociaal netwerk. Deze ervaring is niet alleen waardevol voor de persoon die je helpt, maar ook voor jouw persoonlijke groei en ontwikkeling. Sluit je aan bij ArmenTeKort in Antwerpen en maak een blijvend verschil in het leven van iemand in jouw buurt.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven