Buddywerking en kansarmoede: Hoe ArmenTeKort een verschil maakt

Leer hoe de buddywerking van ArmenTeKort kansarmoede aanpakt en waarom het de beste keuze is voor iedereen die op zoek is naar een professionele manier om een verschil te maken in de levens van mensen in moeilijkheden.

Kansarmoede is een complex probleem dat een veelzijdige aanpak vereist. Buddywerkingen, zoals die van ArmenTeKort, spelen een cruciale rol in de strijd tegen kansarmoede. In deze blogpost laten we zien hoe de buddywerking van ArmenTeKort helpt bij het bestrijden van kansarmoede en waarom het de meest professionele keuze is voor vrijwilligers die een impact willen maken.

  1. Herstellen van eigenwaarde en zelfvertrouwen: Een van de belangrijkste aspecten van het bestrijden van kansarmoede is het herstellen van eigenwaarde en zelfvertrouwen. De buddy’s bij ArmenTeKort werken nauw samen met hun partners om hen te helpen hun zelfvertrouwen op te bouwen, waardoor ze beter in staat zijn om hun leven te verbeteren en uit de vicieuze cirkel van armoede te ontsnappen.
  2. Uitbreiden van sociale netwerken: Sociale netwerken zijn cruciaal voor het vinden van kansen en het ontvangen van steun. ArmenTeKort helpt mensen in kansarmoede om hun sociale netwerk uit te breiden door hen in contact te brengen met hun buddy en andere mensen uit de gemeenschap. Dit bevordert sociale inclusie en helpt hen om toegang te krijgen tot waardevolle bronnen en kansen.
  3. Professionele opleiding en begeleiding: ArmenTeKort onderscheidt zich door de uitgebreide opleiding en begeleiding die het biedt aan zijn buddy’s. Vrijwilligers worden getraind in cruciale vaardigheden zoals onbevooroordeeld kijken, actief luisteren en effectieve communicatie. Deze professionele aanpak zorgt ervoor dat buddy’s goed voorbereid zijn om hun partners te ondersteunen.
  4. Duurzame verandering en langetermijnimpact: De buddywerking van ArmenTeKort richt zich op het creëren van duurzame verandering in het leven van mensen in kansarmoede. Door te focussen op het herstellen van eigenwaarde, het uitbreiden van sociale netwerken en het herontdekken van vaardigheden, kunnen deelnemers aan het programma op de lange termijn een beter leven opbouwen voor zichzelf en hun gezin.

De buddywerking van ArmenTeKort speelt een cruciale rol in de strijd tegen kansarmoede en biedt een professionele aanpak voor vrijwilligers die echte impact willen maken. Door samen te werken met mensen in kansarmoede, helpt ArmenTeKort hen om hun eigenwaarde en zelfvertrouwen te herstellen, hun sociale netwerk uit te breiden en waardevolle vaardigheden te ontwikkelen, wat leidt tot duurzame verandering en een betere toekomst.

Ben je geïnspireerd om deel uit te maken van de buddywerking van ArmenTeKort en een verschil te maken in het leven van iemand die te maken heeft met kansarmoede?

Schrijf je dan nu in voor een van onze infosessies om meer te weten te komen over hoe jij kunt bijdragen aan het bestrijden van kansarmoede in jouw gemeenschap.

Klik hier om je aan te melden en begin vandaag nog aan dit waardevolle avontuur.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven