Het Herstellen van Eigenwaarde bij Mensen in Kansarmoede: De Kracht van een ArmenTeKort Buddy

Leer hoe het herstellen van eigenwaarde bij mensen in kansarmoede hun leven kan veranderen en hoe je dit als buddy bij ArmenTeKort kunt bereiken.

Eigenwaarde speelt een cruciale rol in het leven van mensen en het herstellen ervan bij mensen in kansarmoede kan een aanzienlijke impact hebben op hun welzijn en kansen. In deze blogpost bespreken we het belang van het herstellen van eigenwaarde bij mensen in kansarmoede en hoe je als ArmenTeKort buddy hieraan kunt bijdragen.

  1. Het belang van eigenwaarde voor mensen in kansarmoede: Mensen met een laag zelfbeeld hebben vaak moeite met het aangaan van uitdagingen, het benutten van kansen en het opbouwen van relaties. Het herstellen van eigenwaarde kan hen helpen om hun potentieel te bereiken en zichzelf te zien als waardevolle en capabele individuen.
  2. Empathie en actief luisteren: Als buddy bij ArmenTeKort leer je empathie en actief luisteren, waardoor je je partner in kansarmoede het gevoel geeft dat ze echt gehoord en begrepen worden. Dit kan hun zelfvertrouwen en eigenwaarde versterken.
  3. Positieve bekrachtiging: Door je partner in kansarmoede te prijzen en te ondersteunen bij hun successen, hoe klein ook, help je hen om hun prestaties te erkennen en hun zelfbeeld te verbeteren.
  4. Vaardigheden en talenten ontwikkelen: Door je partner te helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun vaardigheden en talenten, kun je bijdragen aan hun gevoel van eigenwaarde en hen aanmoedigen om trots te zijn op hun prestaties.
  5. Netwerk en sociale contacten uitbreiden: Als ArmenTeKort buddy help je je partner om hun sociale netwerk en contacten uit te breiden, wat kan leiden tot nieuwe vriendschappen, kansen en een gevoel van verbondenheid en eigenwaarde.

Wil jij een verschil maken in het leven van mensen in kansarmoede en bijdragen aan het herstellen van hun eigenwaarde? Meld je dan aan voor een ArmenTeKort infosessie om meer te leren over het buddy-traject en hoe jij een positieve impact kunt maken op het leven van je partner. Klik hier  om je aan te melden en begin vandaag nog aan dit inspirerende en verrijkende avontuur.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven