fbpx

Naar een Berchem zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

District Berchem en ArmenTeKort gaan samen op zoek naar de eerste 100 Berchemse duo’s

Unieke duo’s van kansrijke en kanszoekende Berchemenaren. Die samen op pad gaan en zo vrienden, buddy’s worden. Vanuit hun klik ontstaan er nieuwe kansen. 

Maak jij van Berchem mee het warmste district?

De afgelopen maanden hebben we met z’n allen gemerkt hoe hard we snakken naar meer contact wanneer onze sociale bubbel beperkt wordt. Hoe belangrijk verbindingen tussen mensen eigenlijk kunnen zijn.

We hebben ook gezien hoe mensen in kansarmoede een extra hoge prijs betalen tijdens deze crisis. Hun wereld werd omwille van COVID-19 nog kleiner, hun kansen nog schaarser.

“Vanuit het district gaan we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we hier samen sterker uitkomen.

We gaan daarom samen met vzw ArmenTeKort de uitdaging aan om de komende maanden op zoek te gaan naar ‘De 100 van Berchem’.  De eerste honderd nieuwe buddyduo’s van kansbiedende en kanszoekende Berchemenaren.”

Wat doet een ArmenTeKort buddy?

Als buddy ga je twee jaar op pad met een districtgenoot in kansarmoede. Jullie gaan elkaar heel vaak zien of horen: we gaan voor wekelijkse ontmoetingen. Dat zijn honderd kansen om van elkaar te leren en samen leuke dingen te doen.

Jullie kiezen volledig zelf hoe die ontmoetingen worden ingevuld.  Alles is mogelijk.

Door de frequente ontmoetingen ontstaat er een hechte verbinding tussen jullie beide.  En vanuit die verbinding zien we nieuwe kansen ontstaan.

Buddyduo Galia en Dorothea zijn al twee jaar buddy’s. Het klikte meteen tussen hun. Ze spreken vaak af voor een babbel en genieten er ook van om samen yoga te doen.

ArmenTeKort voorziet gratis opleiding voor alle vrijwilligers

In 9 workshops bereiden we al onze vrijwilligers voor op hun buddyschap. We leren hen beperkende gedachtencirkel te doorbreken, veerkracht te vergroten, eigenwaarde en sociale netwerken te versterken, maar vooral de gelijkwaardigheid in hun buddyschap te bewaken.

Onze buddy’s zijn nooit hulpverleners, geen persoonlijke assistenten voor administratie of iemand die praktische hulp biedt. ArmenTeKort buddy’s worden vrienden en elkaars supporter.

Aankomende infosessies

Geen evenementen gevonden!

Woon een infosessie bij en leer in 90 min tijd over de missie van ArmenTeKort en hoe een buddytraject en de bijhorende opleiding verloopt.

Wist jij dat?

Armoede is meer dan een gebrek aan financiële middelen

Het gaat het om een complex kluwen van problemen dat uiteindelijk mensen hun zelfbeeld beschadigt en in schaamte of schuldgevoel doet leven.

Mensen die leven in armoede zijn vaak gescheiden van de rest van de samenleving. Ze hebben vaak geen netwerk van familie, vrienden, collega’s, kennissen dat hen kan vooruit helpen. Dat maakt de situatie uitzichtloos.

Als buddy kan jij daar het verschil maken.

Ga jij mee voor een zonder kansarmoede

Maak vandaag de klik