Nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

Zoals wettelijk vereist heeft ArmenTeKort een RvB, Raad van Bestuur. Een RvB kijkt toe of de spelregels van goed bestuur gevolgd worden, of de organisatie de vooropgestelde doelstellingen realiseert.

Kris Debisschop was drie jaar lang de voorzitter van de RvB.  Om gezondheidsredenen is Kris verplicht zijn engagement bij ArmenTeKort stop te zetten. Dit is uiteraard erg jammer. Kris heeft de RvB mee vorm gegeven. Hij kon steeds perfect de balans houden tussen de lange termijn en het bijdragen aan oplossingen binnen een snelgroeiende en ambitieuze organisatie als de onze. Het is grotendeels dankzij Kris dat ArmenTeKort de bocht heeft kunnen nemen van een spontane organisatie, naar een werking die beter gestroomlijnd is, met betere werkwijzen waardoor we ook effectief op langere termijn kansarmoede helpen uitsluiten.

Bedankt Kris!

Vanwege mezelf, vanwege de RvB, vanwege heel ArmenTeKort: Kris, hartelijk dank!

Vanaf 1.1.2021 zal ik, Luc Elen, de rol van voorzitter van de RvB op mij nemen. Ik ben gepensioneerd en sinds drie jaar lid van de RvB. Professioneel was ik altijd werkzaam in personeelsbeleid. Zo was ik de eerste personeelsdirecteur van Telenet, in een periode dat telenet op vier jaar tijd groeide van 35 naar 1200 medewerkers. Na Telenet werkte ik op zelfstandige basis bij de wat grotere bedrijven, om samen met een team die organisaties te helpen zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Vaak was dat een sterke groei. Deze ‘groei’-ervaring maakt dat ik, samen met de andere leden van de RvB, en met alle medewerkers van ArmenTeKort kan kijken hoe ook deze organisatie zich stap voor stap aanpast. Om onze steeds groeiende bijdrage aan de bestrijding van kansarmoede vorm te geven, en zo het probleem op termijn uit te kunnen sluiten.

Welkom Luc!

ArmenTeKort is ambitieus, dat is zeker. Het is goed om eens achterom te kijken en te zien wat er al gerealiseerd is. Dat is gewoon fantastisch. Wat een verwezenlijking! Als we datgene wat nog voor ons ligt, opdelen in realistische stappen, dan is elke ambitie, hoe groot ook, altijd waar te maken. ArmenTeKort is klaar om haar missie verder te verspreiden in Antwerpen, is klaar om stappen te zetten naar de rest van Vlaanderen, België, en waarom niet, verder naar andere buurlanden, naar heel Europa. Kansarmoede en alles wat erbij komt kijken, zoals de zoektocht naar eigenwaarde, het verbeteren van studiekansen voor kinderen, gebrek aan werkgelegenheid en gezonde woonomstandigheden, daar is maatschappelijk nog heel veel werk aan. Het is fantastisch dat ArmenTeKort daar keihard aan werkt. Alle leden van de RvB zijn maar wat graag bereid daar hun bijdrage aan te leveren.

Ik wens alle vrijwilligers, studenten, medewerkers van de organisatie en leden van de RvB succes toe met hun specifieke en waardevolle inbreng aan de bestrijding van kansarmoede.

Luc Elen

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven