ArmenTeKort in beweging

ArmenTeKort werd in 2014 opgestart als 10-jarig actie-onderzoek dat onze generatie wil uitdagen om structurele oplossingen voor kansarmoede denkbaar te maken. We maakten intussen samen met meer dan 3000 stadsgenoten verbinding tussen de leefwereld van kansarm en kansrijk, en bereikten een veelvoud van mensen met ons verhaal.

We mochten ontzettend veel leren van en met personen in kansarmoede. Vanuit deze kennis en inzichten bouwen we aan maatschappelijk draagvlak voor betaalbare huisvesting, gelijke kansen onderwijs en zinvol werk. Samen met burgers, middenveld, bedrijven, onderwijs en beleid kunnen en moeten we de vicieuze cirkel van generationele armoede doorbreken, voorbij symptoombestrijding naar échte structurele oplossingen.

Exact 1 jaar voor de verkiezingen van 2024 breekt voor ArmenTeKort zoals voorzien een cruciale en laatste fase in het huidige actie-onderzoek aan. Een kruispunt waarop we enerzijds terugblikken op de afgelegde weg, en ons anderzijds schrap zetten voor de volgende stappen. In het komende jaar willen we de opgebouwde inzichten en mogelijke oplossingen dan ook zo breed mogelijk uitdragen. Zo delen we binnenkort graag de tussentijdse resultaten van de impactevaluatie door KU Leuven onderzoeksgroep HIVA naar de ATK empowerment buddymethodiek.

Tevens wordt het een transitiejaar waarin we een aantal belangrijke strategische en operationele keuzes maken in het kader van een eventuele doorstart met hernieuwde focus en aanpak. Durven evalueren en veranderen betekent ook prioriteiten stellen en soms moeilijke keuzes maken. In deze zomerperiode nemen we helaas afscheid van enkele warme collega’s. Vanzelfsprekend zijn we hen heel dankbaar voor hun bijdrage aan het ATK actie-onderzoek in de huidige vorm en het engagement voor onze vele buddy’s.

Belangrijk is dat de continuïteit van onze buddywerking voorop staat, terwijl we in de komende weken in samenspraak met de Raad van Bestuur verder vooruit kijken. Updates over onze toekomstplannen hoor je als eerste via de nieuwsbrief. Met enorme dankbaarheid voor iedereen die ons al tot dit punt heeft gebracht, kijken we er naar uit om samen onze volgende stappen te zetten.

Blijf ons zeker volgen want het wordt ongetwijfeld een spannend en boeiend jaar!

Wat je binnenkort mag verwachten:

  • Je bent als buddy vrijwilliger actief? Dikke merci, je blijft van onschatbare waarde en we informeren jou eerstdaags over welke veranderingen er zijn.
  • De tussentijdse resultaten van de impactevaluatie door KU Leuven HIVA zijn veelbelovend en delen we dan ook heel graag binnenkort.
  • Hou in de komende weken zeker onze hernieuwde invulling van website, nieuwsbrief en sociale media in het oog.
  • We houden je tijdens de komende maanden op de hoogte over de ArmenTeKort toekomstplannen.

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven