Wat is Eigenwaarde en Hoe Kun Je Dit Herstellen bij Iemand? ArmenTeKort Buddywerking als Sleutel tot Succes

Een diepgaande blik op eigenwaarde, hoe je het kunt herstellen bij anderen en de cruciale rol die ArmenTeKort buddy’s hierin spelen.

Eigenwaarde is een belangrijk aspect van ons welzijn en beïnvloedt hoe we onszelf en de wereld om ons heen zien. In dit artikel verkennen we wat eigenwaarde is, hoe je het kunt herstellen bij anderen en waarom dit een cruciaal onderdeel is van de buddywerking bij ArmenTeKort.

Wat is eigenwaarde?

Eigenwaarde verwijst naar hoe iemand zichzelf waardeert en het vertrouwen dat ze hebben in hun eigen vaardigheden, talenten en prestaties. Een gezonde eigenwaarde is essentieel voor mentaal welzijn en succes op persoonlijk en professioneel vlak.

Factoren die eigenwaarde beïnvloeden

Verschillende factoren kunnen de eigenwaarde van een individu beïnvloeden, zoals opvoeding, sociale omgeving, persoonlijke ervaringen en fysieke en mentale gezondheid. Negatieve ervaringen en omstandigheden kunnen leiden tot een laag zelfbeeld, wat kan resulteren in angst, depressie en een verminderd vermogen om met uitdagingen om te gaan.

Hoe herstel je eigenwaarde bij iemand?

  • Empathie en actief luisteren: Luister aandachtig naar de ander en toon begrip voor hun gevoelens en situatie. Dit kan hen het gevoel geven dat ze gehoord en gewaardeerd worden.
  • Positieve bekrachtiging: Geef oprechte complimenten en prijs de prestaties van de ander. Dit kan hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde vergroten.
  • Ondersteuning en aanmoediging: Bied praktische hulp en emotionele steun wanneer nodig, en moedig de ander aan om uitdagingen aan te gaan en hun doelen na te streven.
  • Help bij het ontwikkelen van vaardigheden en talenten: Werk samen met de ander om hun vaardigheden en talenten te identificeren en te ontwikkelen, wat kan bijdragen aan hun gevoel van eigenwaarde.

ArmenTeKort buddywerking en het herstellen van eigenwaarde

Bij ArmenTeKort is het herstellen van eigenwaarde een essentieel onderdeel van de buddywerking. Buddy’s worden opgeleid om empathisch en ondersteunend te zijn, en om hun partner in kansarmoede te helpen bij het opbouwen van hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Door samen te werken en vertrouwen op te bouwen, kunnen buddy’s een aanzienlijke impact hebben op het leven van hun partner en hen helpen een betere toekomst op te bouwen.

Word een ArmenTeKort buddy en maak een verschil

Als je geïnteresseerd bent om iemand te helpen bij het herstellen van hun eigenwaarde en hen te begeleiden op weg naar een betere toekomst, overweeg dan om buddy te worden bij ArmenTeKort. Door je aan te sluiten bij hun buddywerking, krijg je de kans om een blijvende positieve impact te hebben op het leven van iemand in kansarmoede, en tegelijkertijd waardevolle vaardigheden en inzichten op te doen voor je eigen persoonlijke en professionele groei.

Het herstellen van eigenwaarde is een cruciaal onderdeel van de buddywerking bij ArmenTeKort. Als buddy krijg je de kans om iemand in kansarmoede te begeleiden, hun zelfvertrouwen en eigenwaarde te herstellen, en hen te helpen een betere toekomst op te bouwen. Wil je een positieve impact maken en een verschil maken in het leven van iemand bij jou in de buurt? Meld je dan aan voor een ArmenTeKort infosessie om meer te leren over het buddy-traject.

Klik hier om je aan te melden en begin vandaag nog aan dit inspirerende en verrijkende avontuur.

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven