Grootse studieplannen bij ArmenTeKort voor 2022!

En het blijft niet bij plannen: onze opleidingsmodule kreeg een hele update.

Het coronatijdperk heeft ArmenTeKort zoals zovelen doen overschakelen naar meer online aanwezigheid. Heel wat infosessies werden online georganiseerd en ook onze workshops werden meer en meer gegeven via digitale platformen.

In 2022 gaan we nog een stapje verder, een manier van opleiding aangepast aan de noden van onze toekomstige kandidaten. De opleiding neemt nu verschillende routes: we bieden nog steeds de live workshops voor kandidaten die graag in groep zitten, we bieden ook een traject van live workshops aangevuld met groepsopdrachten. Hiervoor ontwikkelden we een digitaal platform met lesmateriaal beschikbaar voor de leerling om autonoom te consumeren in interactie met collega cursisten. En als laatste bieden we een volledig online traject.

“Weliswaar nog steeds de aloude workshops in groep, maar coronaproof en met meer flexibiliteit voor onze kandidaten.”

John Hermans, opleidingsverantwoordelijke

Uiteraard vereist dit leerproces een zeker engagement en verantwoordelijkheid van de kandidaat, er moeten namelijk afspraken worden nagekomen, eveneens met de andere teamleden.

Onze opleiding wordt ontzettend gewaardeerd en haalt een gemiddelde tevredenheidscore van 90%. Ook buiten het buddyschap is de opleiding bijzonder waardevol voor al je interpersoonlijke relaties.”

ArmenTeKort zit in een stroomversnelling. Tegen 2024 moeten we duizenden buddy’s hebben opgeleid! Met deze nieuwe opleidingstrajecten kunnen we als organisatie nog beter tegemoetkomen aan de noden van onze vrijwilligers. Een drukke agenda houd je nu niet meer tegen om buddy te worden, want de opleiding kan je eventueel spreiden over verschillende trajecten.

Enkele getuigenissen van huidige cursisten:

“Enorm boeiend, en een nieuwe wereld die voor me open gaat.”

“De oefeningen laten je actief nadenken en reflecteren. Niet alleen over jezelf maar doordat het in groep is, leer je ook de anderen begrijpen en in dialoog gaan.”

“Prima sessie, met goede theoretische onderbouwing en praktijkvoorbeelden ter discussie.”

Ben je klaar om te ervaren hoe je van betekenis kan zijn voor een stadsgenoot en jezelf? “Be the change you want to see in the world”! De inschrijvingen zijn reeds geopend. Wees er snel bij, want de plaatsen gaan snel!

Stuur een e-mail naar opleiding@armentekort.be

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven