Een duo uit de duizend: Heidi en Griet

Vandaag laten we jullie kennismaken met buddyduo Heidi en Griet. Een olijk duo van 40 en 28 jaar, maar dat leeftijdsverschil merken ze zelf niet in hun vriendschap. Er is duidelijk een zeer goede klik tussen de dames. 

Heidi en Griet - Foto: Katie Verkinderen
Heidi en Griet – Foto: Katie Verkinderen

De dames

Griet leerde ArmenTeKort kennen via de Panorama documentaire over de organisatie die vorig jaar werd uitgezonden. Toen dacht ze echter nog over het buddyschap: “nee, zoiets kan ik niet”. Haar werkgever Aquafin besloot later voor elke werknemer die deelnaam aan de opleiding van ATK, €2000 te doneren aan de organisatie. Dit stimuleerde Griet om tóch deel te nemen: “Nu heb ik geen excuus, ik doe het!” Ook de persoonlijke meerwaarde van de opleiding sprak haar erg aan.

Heidi werkt momenteel in een maatwerkbedrijf. Dit vindt ze erg leuk want ze moet kleren ophangen die later in de winkel komen en zo kan ze al exclusief ‘voorshoppen’. Dit doet ze onder andere voor C&A. Op het werk krijgt ze warme maaltijden en worstenbroodjes, maar dat wisselt ook af en dat vindt ze fijn.

Ze kwam terecht bij de buddywerking via haar psycholoog. Eerst twijfelde ze nog of ze zich zou inschrijven omdat het allemaal heel nieuw klonk, maar nadat ze het even liet bezinken vond ze alleen blijven zitten toch maar wat saai.

Heidi – Foto: Katie Verkinderen

Een vriendschap van onbepaalde duur

Heidi en Griet zijn buddy’s sinds februari 2021, nog een ‘jong’ koppel dus, maar voor Heidi is een traject van 2 jaar nog niet lang genoeg, Griet beaamt dit:

“Ik ga je niet in de steek laten hoor, haha!”

Tijdens hun eerste ontmoeting bij ArmenTeKort in Antwerpen was er meteen een klik tussen de twee dames, “we hebben zitten gibberen en lachen de eerste keer dat we elkaar ontmoetten”. Ondertussen gingen ze al samen op uitstap naar Mechelen voor een fotozoektocht, later naar Sint-Niklaas voor een cultuurwandeling en deden ze in Antwerpen een strip- en een graffiti wandeling. Deze uitstapjes noemen ze ‘cultuurtjes’. Door Griet bezocht Heidi ook voor het eerst het park om haar hoek.

Die cultuurtjes willen ze zeker blijven doen, zoals bijvoorbeeld China Lights in de Zoo van Antwerpen. Ze denken echter niet te ver vooruit: “we laten het wat op ons afkomen” aldus Griet.

Beide dames nemen graag initiatief in hun buddyschap, Griet vindt het een meerwaarde dat ze wekelijks kan afspreken met iemand, of telefoneren. Eerder gingen ze wekelijks samen wandelen of deden ze een uitstapje samen met de thuisbegeleidings-assistent van Heidi. Laatst deden ze bijvoorbeeld ook een leuke uitstap naar Brouwerij de Koninck.

Heidi getuigt dat ze door het buddyschap vooral veel rustiger is geworden. Griet daarentegen staptte in het buddyschap zonder enige verwachting of nadenken, met een open vizier. Een open vizier dat voor een stadsgenoot een wereld van verschil kan maken.  

Griet – Foto: Katie Verkinderen

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven