ArmenTeKort lanceert nieuwe campagne ‘Kom eens wat later thuis’

De nieuwe informatiecampagne van ArmenTeKort met de boodschap ‘Kom eens wat later thuis’ wil elke Antwerpenaar deze zomer even doen stilstaan bij haar visie: iedereen heeft de sleutel in handen om een stadsgenoot in kansarmoede vooruit te helpen, niet met geld maar wel met aandacht en vriendschap. 

 

Buddy’s Monique & Carine op wandel © Sigrid Spinnox

 

Kom eens wat later thuis 

Samen sporten of cultuur beleven, een spelletje badminton of petanque in het park, een fikse wandeling in de natuur of gewoon een luisterend oor bieden… een kansrijk persoon kan zo veel betekenen voor iemand in kansarmoede. Een beetje aandacht kan leiden tot de ontdekking van interesses en talenten die ondergesneeuwd zitten door jaren van minderwaardigheid en puur overleven. Ontdekkingen kunnen leiden tot geloven in zichzelf, tot meer veerkracht en tot opnieuw goesting hebben om actief deel te nemen aan de maatschappij.

 

Buddy’s Johan & Ronny genieten van een terrasje © Sigrid Spinnox

 

En… all it takes… is een beetje tijd. Die tijd is dan ook de inzet van de nieuwe stadsbrede campagne van de organisatie. Kom als kansbiedende buddy eens wat later thuis en spendeer die tijd met je kanszoekende buddy.  

Marijke Moens, één van de drijvende krachten achter ArmenTeKort verwoordt het zo: “Niet iedereen heeft geld om te investeren in iemand maar we hebben wel allemaal tijd.”

  

Buddy’s Galia & Dorotea ontdekten samen yoga © Sigrid Spinnox

 

Wil jij ook een beetje van je tijd geven om als buddy bij ArmenTeKort een stadsgenoot in kansarmoede te versterken? Schrijf je dan snel in voor één van de volgende online infosessies! 

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven