Het klikt tussen ons en Payoke

‘Life Beyond the Shelter’ is een EU-gefinancierd project om slachtoffers van mensenhandel te ondersteunen in hun verdere leven. In Antwerpen wordt het project geleid door Payoke. De slachtoffers belandden in een vreemde omgeving en moeten hun leven opnieuw opbouwen. Voor een extra duwtje in de rug, kunnen ze rekenen op ArmenTeKort. Als kanszoekende buddy krijgen ze steun en richting van de kansbiedende buddy’s in de buddywerking van ArmenTeKort.

Waarom een buddy?

Slachtoffers van mensenhandel zoeken met ongelofelijk veel moed en drive naar een betere toekomst voor zichzelf en hun naasten. Hun buddy moedigt hen aan om die verandering na te streven.

Eén van de buddy’s bij Payoke: “Voordat ik mijn buddy ontmoette, bracht ik de hele dag thuis door. Ik voelde me eenzaam en alleen. Ik had het gevoel dat ik niemand had die mij kon helpen, richting kon geven, een vriend voor mij kon zijn. Dat was heel zwaar.”

© An Van de Wal – lumierephotography.be

Als kansbiedende buddy kun je een kanszoekende persoon de kracht geven om opnieuw vat te krijgen op zijn leven. En die empowerment hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Gewoon leuke activiteiten doen samen, kan al een wereld van verschil maken.

Eén van de buddy’s bij Payoke: “Een buddy ondersteunt je op verschillende vlakken. Mijn buddy laat me bijvoorbeeld proeven van de Belgische cultuur. Bij haar oefen ik de Nederlandse taal en leer ik de Belgische etiquette kennen. We hebben ook al voor elkaar gekookt. Zo heeft zij de Indische keuken leren kennen en kreeg ik de Belgische specialiteiten voorgeschoteld. Daarnaast gaan we geregeld naar een museum of park.”

De band die tussen twee buddy’s ontstaat, bevordert persoonlijke groei en zelfvertrouwen. Zo vindt een kanzoekende buddy beter zijn weg in onze samenleving.

Niet alleen de buddy’s van Payoke ervaren een aangename samenwerking met ArmenTeKort, ook de medewerkers van de organisatie zijn zeer tevreden. Ze waren verbaasd hoe snel er een match werd gevonden.

Sofie van Payoke: “Ik stond ervan te kijken hoe snel de procedure verliep. Ik had verwacht dat onze cliënten een paar maanden op een wachtlijst terecht zouden komen, maar het ging allemaal heel snel. De eerste afspraak bij ArmenTeKort was al twee weken na de aanmelding. Het doet deugd dat het matchen van buddy’s geen maanden duurt, mensen in ons programma hebben nood aan een luisterend oor.”

Over Payoke

Payoke plantte haar wortels in Antwerpen in 1987, als eerste NGO tegen mensenhandel in Europa. Deze heldhaftige organisatie vangt slachtoffers van mensenhandel op en begeleidt hen naar een beter leven. Met het project ‘Life Beyond the Shelter’ wil Payoke, samen met ArmenTeKort en CAW Antwerpen, de integratie van de mensen verzekeren en hen meer ondersteuning bieden in hun verdere leven hier in België.

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven