Buddy’s Amber & Hanne

Dat er op ware vriendschap geen leeftijd staat, bewijst dit heerlijke buddy duo. Hanne en Amber, dames met pit, staan allebei eigenzinnig en krachtig in het leven. Hun ontmoeting als buddy’s was nog maar het begin.

“We hebben nog zoveel moois om te delen”.  

©katie verkinderen–vivec.be

Amber: “Onze eerste ontmoeting was meteen raak. Ik had eerlijk gezegd weer een ‘saaie’ hulpverlener verwacht, maar Hanne is gewoon grappig en lief. Ik kijk altijd uit naar onze momenten samen. Ik ga nu zelfs graag wandelen, wie had dat ooit gedacht?”

Hanne:We zijn precies een jaar verloren door de corona-crisis, maar ik wil nog veel doen met Amber: filmavond met cupcakes en mocktails. Samen shoppen. Ze heeft sowieso nog haar verjaardag van vorig jaar tegoed: cinema en pizza! Dit wordt onze girly zomer. “

©katie verkinderen–vivec.be

Hanne: Het leeftijdsverschil van 16 jaar valt enkel op omdat ik nu eenmaal mijn werk, mijn huishouden, mijn verantwoordelijkheden heb.  Maar op vriendschap en emoties staat echt geen leeftijd. Het buddyschap heeft ook een invloed gehad op mijn leven. De vanzelfsprekendheid valt weg, ik zie nu ook meer in dat er toch factoren zijn die bepalend zijn. Waar je opgroeit, welke kansen je krijgt.  

“We hebben veel meer gemeenschappelijk dan je op het eerste zicht zou vermoeden. Hoe we in het leven staan en daar tegenaan kijken. ” Hanne 

Amber: Ik voel ook helemaal geen remming bij Hanne, we kunnen overal om lachen. Met mekaar en zeker ook om mekaar. Dat zijn nu net de leukste momenten. Dan valt dat leeftijdsverschil ook helemaal weg. Ik vind het ook fijn om af en toe te kunnen praten met iemand die wat ouder is.  Hanne laat me altijd nieuwe dingen ontdekken. Nieuwe muziek, boeken, films. Dat is echt fijn.”

Hanne: Het was eerst een beetje zoeken voor mij, wat vindt een tiener nu leuk ? Eén van de eerste ontmoetingen gingen we samen naar een rommelmarkt. Dat is iets dat we allebei graag doen: snuisteren doorheen oude en nieuwe spullen, op zoek naar nét dat wat je gelukkig maakt. Amber is nogal eigenzinning en doet vooral haar eigen ding. Heel erg knap – zeker voor een tiener! Ik geloof dat haar dat ver zal brengen in het leven. Tegelijk is ze ook heel zorgend voor haar zusje – al weet ik niet of ze dat graag hoort ;)” 

©katie verkinderen–vivec.be

 

 

 

 

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven