In het straatbeeld door Benny

Kan je jezelf even voorstellen?

“Ik ben Benny. Ik ben 33 jaar en zaakvoerder van Agrafa affichage.”

Op welke manier ben je zelf voor de eerste keer met ArmenTeKort in aanraking gekomen?

“Dat was eigenlijk vorig jaar via een collega van me die met jullie contact had gehad in verband met het uitwerken van een campagne. Zelf leerde ik jullie kennen toen we voor het eerst samen zaten met een aantal mensen van de organisatie.”

Wat vind jij zo boeiend aan de organisatie?

“Ik geloof heel hard in het idee van mensen samenbrengen.”

“Het is gewoon een heel sterk idee. Ik geloof heel hard in dat idee van mensen samenbrengen. Zeker de persoon in kansarmoede, die vaak niet de mogelijkheid heeft of niet de juiste connecties denk ik. Niet de juiste sociale cirkel om een job te vinden. Dus ja, het idee achter het hele project, voor mij klopt dat gewoon. Zelf zou ik ook graag in het traject stappen, wanneer alles een beetje beter wordt. Momenteel zijn we heel veel zelf aan het doen binnen ons bedrijf, ons personeel is technisch werkloos, als zaakvoerder stapelt het werk dan al snel op. Als ik zo’n buddyschap aanga, wil ik dat ook doen met de volledige mogelijkheid tijd genoeg te kunnen vrijmaken voor die andere persoon.”

Als we dat echt gaan uiteenleggen, wat doe je dan exact als vrijwilliger bij ArmenTeKort?

“Ja tot nu toe is het vooral campagnes inplannen. Dan kijk ik samen met Toni of Rik naar wat er juist mogelijk is en welke periodes ons de beste opties lijken om een bepaalde campagne te lanceren.”

Wat motiveert je het meest om je knowhow met onze organisatie te delen?

“Nu is dat natuurlijk een win-win situatie. Ik vind het sowieso al een heel leuk project en op termijn wil ik er ook graag dieper in mee gaan als vrijwilliger. Momenteel is het meer een win-win situatie, aangezien de affichage van ArmenTeKort ons toch nog de mogelijkheid geeft om in deze moeilijke periode toch zaken te doen. We maken dan een mooie prijs en kijken op welke locaties onze kaders nog leeg zijn. Het is fijn om op die manier iets voor elkaar te kunnen betekenen. Op die manier hangt er in ons netwerk reclame van een project dat ons als persoon ook aanspreekt.”

Je zei eerder dat je zelf ook wel in een buddytraject zou willen stappen?

“Nieuwe connecties leggen, is er iets beter dan dat?”

“Ja dat ga ik zeker doen. De overtuiging van het feit dat ik geloof in zo’n project gaat al even terug. Een vriendin heeft ook zo’n buddyproject opgezet, specifiek op jongeren gericht dan. Een mooi project dat ook gewoon echt resultaten behaald. Het idee dat jij, als iemand die dan wel zo veel kansen heeft gehad, dat kan delen met iemand die dat geluk niet heeft gehad. Nieuwe connecties leggen, is er iets beter dan dat?”

Naar welk doel streef jij door het delen van jouw expertise met ArmenTeKort?

“ArmenTeKort is zo wat toevallig op ons pad gekomen, maar we geloven echt wel in dit project en willen hen in de toekomst zeker blijven steunen. Wanneer we lege kaders hebben, kunnen we in de toekomst ook gratis affiches in gaan steken. Bijdragen aan de zichtbaarheid van de organisatie, dat is wat we willen doen.”

Je mag zo groot en gek denken als je maar wil, wat zou jouw ultieme wens zijn voor de toekomst van ArmenTeKort?

“Bijdragen aan de zichtbaarheid van de organisatie, dat is wat we willen doen.”

“Dat jullie voor alle kanszoekenden een potentiële buddy vinden en daar een mooie match van kunnen maken. Dat lijkt met niet altijd een makkelijke opdracht om de juist personen bij elkaar te plaatsen, want uiteindelijk hoop je toch dat die match een mooie connectie wordt. Dat is een wens van mij naar ArmenTeKort toe.”

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven