Technologie slim inzetten met Mike

En, met wie heb ik vandaag de eer?

“Ik ben Mike Verledens, de oprichter en CEO van Sparklink. Sparklink toont bedrijven en organisaties waarom ze er baat bij hebben om nieuwe technologie slim in te zetten. We inspireren onze klanten door de voordelen ervan tastbaar te maken, helpen hen bij de belangrijke strategische keuzes op het vlak van technologie én bouwen innovatieve businessapplicaties.”

Hoe heb je onze vzw leren kennen?

“We leerden Theo kennen toen hij met wat vragen zat rond het uitbouwen van een CRM-toepassing. We hebben duidelijk kunnen maken dat de organisatie heel snel nood zou gaan hebben aan een applicatie die veel méér doet dan alleen maar de typische CRM-zaken. Zoals het bijhouden van relaties, contacten en de interacties die je met die mensen hebt.  Zo’n buddytraject en de interacties die daar worden aangegaan dat is natuurlijk iets heel anders dan de typische salesrelaties die doorgaans in CRM-pakketten bijgehouden worden. Dat Theo een innovatief idee had en duidelijk kon definiëren op welke manier hij de armoedeproblematiek wilde aanpakken, charmeerde ons. ArmenTeKort werkt aan een structurele oplossing, die een enorme verandering teweeg kan brengen in iemands leven en dat met een blijvend resultaat. Dat idee sprak ons aan omdat het past bij waar wij als bedrijf voor staan: ook wij realiseren grote veranderingen voor onze klanten, met een blijvend resultaat.”

Op welke manier helpen jullie ons concreet dingen te realiseren?

“Onder meer dankzij de Pano-reportage begreep ik wat voor een ongelofelijke impact zo’n buddytraject kan hebben op mensen. En ik wist dat Sparklink jullie kon helpen om de organisatie verder uit te bouwen. De modellen moeten meetbaar en schaalbaar zijn, daar hebben wij wel expertise rond. Zo gingen we aan de slag. We helpen Salesforce mee uit te bouwen binnen de organisatie. Zo zagen we bijvoorbeeld veel potentieel in de buddybot: aan de hand van een chatbot kunnen we de opvolging van buddyduo’s gedeeltelijk automatiseren. Zo krijgen jullie mensen meer tijd voor de opvolging van die buddyduo’s die echt persoonlijke ondersteuning nodig hebben.”

Dragen jullie dan vooral bij in het denkproces of in de effectieve realisatie?

“Beide. We denken echt fundamenteel mee na over welke technologie jullie organisatie kan gebruiken, om zo kwalitatief mogelijk bepaalde doelen te bereiken. De challenge is om iets te bedenken dat past in de huidige én toekomstige architectuur van de klant.”

Wat motiveert uw team om dit vrijwillig te doen?

“Het idee om als bedrijf iets terug te doen voor de maatschappij. Het one-one-one-principe van Marc Benioff, de stichter van Salesforce, waarmee we als bedrijf één procent van onze omzet, één procent van de tijd van onze mensen en één procent van ons product of onze dienst teruggeven aan de gemeenschap. Voor ons is ArmenTeKort het project waarop we dit principe toepassen. Daarnaast willen we aantonen dat ook organisaties met vrijwilligers er baat bij hebben om technologie in te zetten. Omdat dat er vaak voor zorgt dat de mensen meer met de essentie bezig kunnen zijn.”

Is kansarmoede de stad of zelfs de wereld uithelpen geen onhaalbaar doel dat we onszelf stellen?

“Ik denk het niet, want je bent het toch voor een stuk aan het doen. Het is een ambitieus doel, dat klopt. En armoede volledig oplossen, is moeilijk. Maar voor mij staat het vast dat een heel aantal van jullie initiatieven echt vruchten afwerpt. Het is intensief werk, maar dat hoort erbij als je veel impact wil realiseren met blijvend resultaat. De voldoening is navenant. Was het makkelijk geweest en had het weinig moeite gekost, dan was het probleem al lang opgelost.”

Wat is the next big thing dat je hoopt te bereiken samen met de vzw?

“Eén van de zaken waar we samen aan werken is het marketing automation project. Hoe ga je in je communicatie met stakeholders en kandidaatbuddy’s die journeys beter managen? Hier zit nog een grote groeimarge in. Daarnaast kan het model dat jullie nu uitbouwen ook op andere plekken in de wereld ingezet worden. Net door die volledige systeemonderbouwing waar we samen aan werken. Ik kijk er alvast naar uit om andere projecten met jullie model van start te zien gaan.”

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven