ArmenTeKort viert haar duizendste buddyduo!

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden, dat is de essentie van de buddywerking van ArmenTeKort. Iedereen heeft de sleutel in handen om een stadsgenoot in kansarmoede vooruit te helpen, niet met geld maar wel met aandacht en vriendschap. Buddy’s bieden zo een meerwaarde naast de klassieke hulpverlening, die door een gebrek aan middelen vaak ontoereikend blijkt te zijn.

Mensen in kansarmoede hebben naast praktische hulp ook behoefte aan een luisterend oor, aan echt gezien en gehoord worden. De relatie met een kansrijke stadsgenoot kan hen opnieuw laten geloven in zichzelf en in hun waarde voor onze samenleving.

Jamila en Klara zijn zo’n gelukkig buddyduo.

©katie verkinderen–vivec.be

 

Klara: “Ik heb veel van Jamila geleerd. Ik heb meer inzicht gekregen in hulpverlening en dat het systeem jammer genoeg niet altijd werkt. Dat kansarmoede verhelpen meer te maken heeft met kansen krijgen en een goede gezondheid.”

 

Van duizend naar duizenden

Sinds de start van ArmenTeKort in 2014 stapten duizend veerkrachtige Antwerpenaren in het project en veranderden zo het leven van evenveel buddy’s in kansarmoede. Duizend buddyduo’s, dat zijn tweeduizend levens die voor altijd ten goede veranderd, verrijkt, versterkt, verblijd… zijn. Met één klik. Tussen twee mensen.

Jamila: “Ik zie Klara als familie. Bij haar vind ik de vriendschap, de steun en dat extra duwtje in de rug, die ik vaak heb moeten missen in mijn leven.”

©katie verkinderen–vivec.be

ArmenTeKort heeft de ambitie om duizenden buddyduo’s te vormen om zo kansarmoede in Antwerpen een flinke slag toe te brengen.

Maak jij ook de klik om als buddy bij ArmenTeKort een stadsgenoot in kansarmoede te versterken? Schrijf je dan snel in voor één van de volgende online infosessie!

Illustratie met dank aan Studio Zirla.

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven