Buddy’s Jamila & Klara

Uit de twee jaar buddyschap is er een hechte vriendschap gegroeid tussen Klara en Jamila. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst op het kantoor van ArmenTeKort. Het zoontje van Jamila kwam mee en bracht direct sfeer.

©katie verkinderen–vivec.be

Klara: “Jamila’s zoontje was er ook bij en ik denk dat hij het meeste gebabbeld heeft. Dat was grappig. De toon was meteen gezet. Af en toe konden we er een vraag tussen wringen.”

De ontmoeting was vriendschap op het eerste gezicht. Ze waren er allebei direct van overtuigd dat deze match iets voor hen was.

Klara: “Ik was blij met Jamila omdat ik direct voelde dat het iemand is die mijn leefwereld begrijpt. Ik voelde onmiddellijk dat zij er ook goesting in had.”

 

Jamila en Klara zijn beiden mama. Hierdoor begrijpen ze dat het een uitdaging kan zijn om een vrij moment te vinden om af te spreken. Tot voor corona slaagden de mama’s erin om elkaar elke week te zien. Zo gingen ze samen op pad om een huis te vinden voor Jamila.

 “Ik beschouw Klara als familie. Ik vind haar mening belangrijk.”
(Jamila)

Tijdens corona hielden de dames vooral telefonisch contact. Ze maakten ook tijd voor een babbel aan de voordeur of voor een wandeling. Wanneer je Klara en Jamila samen ziet wandelen dan straalt de vriendschap ervan af. Alles is bespreekbaar binnen hun vriendschap.

Jamila: “Ik heb veel geleerd van Klara. Vooral om niet stil te staan.”

Klara: “Ik heb ook veel van Jamila geleerd. Ik heb meer inzicht gekregen in hulpverlening en dat het systeem jammer genoeg niet altijd werkt. Er zijn veel instanties die ondersteuning geven maar toch kijken ze naar mensen in kansarmoede als een nummer, als een probleem. Ik heb geleerd dat kansarmoede verhelpen meer te maken heeft met kansen krijgen en een goede gezondheid.”

Buddy’s bieden dus zeker een meerwaarde naast de klassieke hulpverlening. Jamila vindt bij Klara vriendschap, steun en dat extra duwtje in de rug.

Klara: “Ik moest mezelf inhouden om geen zaken te regelen voor Jamila die ik makkelijk vind, zoals een verzekering afsluiten. Tijdens de opleiding van ArmenTeKort leer je dat je dat niet mag doen. Ik daagde Jamila uit om dat zelf in orde te brengen.”

Het mooie buddytraject van Jamila en Klara is ten einde, maar ze hebben nog veel plannen samen. Op naar een volgend hoofdstuk. Samen.

 

 

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven