ArmenTeKort en Inoopa: partners in dromen najagen

We moeten er geen doekjes om winden: om kansarmoede uit onze samenleving te bannen, kan een vzw als ArmenTeKort niet zonder de financiële of logistieke steun van bedrijven die onze werking genegen zijn. Partner Inoopa vult deze steun op geheel eigen wijze in, door hun bijzondere expertise ter beschikking te stellen.

 

Een start-up die het verschil maakt

Inoopa is een jonge, Belgische start-up die een algoritme heeft ontwikkeld dat als een aanvulling, uitbreiding en verdieping van de officiële NACE-codes van de KBO gezien kan worden. Het algoritme werkt met ‘keywords’ die duidelijker beschrijven wat een bedrijf of organisatie precies doet. Die verfijning van zoektermen zorgt ervoor dat potentiële klanten gerichter kunnen zoeken naar bv. bedrijven in de circulaire economie, iets wat niet omschreven is in de NACE-codes.

 

Hoe klein ze ook zijn, Inoopa kiest resoluut voor duurzaamheid en betrokkenheid door bv. het verkleinen van hun ecologische voetprint of door niet actief te prospecteren op industrieën die niet bij hun waarden passen.

 

“We zijn een start-up dus het spanningsveld tussen inkomsten en principes staat soms op scherp,” legt Jean-Jacques Maartense, (op het moment van het interview nog) Managing Director van Inoopa uit. “Maar met de groei van Inoopa zal ook onze slagkracht vergroten, om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. Dat zit gewoon in ons DNA.”

 

 

Inspireren tot dromen

Jean-Jacques steunt ArmenTeKort ook als kansbiedende buddy.

“De buddywerking van ArmenTeKort sprak me aan omdat ik als leidinggevende graag zorg dat mensen zich goed voelen, dat ze kunnen groeien. Ik zag het buddyschap een andere manier om mijn jarenlange ervaring als manager op een andere manier in te zetten. Tegelijkertijd heb ik in de opleiding tot buddy informatie meegekregen die ik nu gebruik in mijn professioneel leven. Heel verrijkend is dat.”

Als vrijwilliger bij ArmenTeKort vindt Jean-Jacques het belangrijk om een steunpilaar te zijn voor zijn buddy en hem vooral ook inspireren om zijn dromen na te jagen.

“Ik kijk op naar mensen die hun dromen achternagaan bijvoorbeeld wat Theo en Marijke bereikt hebben met ArmenTeKort. Maar ik heb even grote bewondering voor de dromen van mijn buddy. Dat zijn misschien ‘gewone wensen’ zoals een appartement of werk maar die dromen zijn net zo mooi en belangrijk. Mijn buddy bloeit echt open door die kleine stapjes vooruit en ik het is fantastisch om hem daarbij vanop de zijlijn aan te moedigen.”

Het buddyschap heeft Jean-Jacques op een andere manier doen kijken naar de problematiek van kansarmoede.

“Ik word veel sneller getriggerd door nieuws over kansarmoede en hoe andere landen er mee omgaan. Het heeft me ook doen inzien dat er geen eenvoudige oplossing voor het probleem is. Ik probeer dat ook mee te geven aan mijn collega’s en kinderen. Niet iedereen start met dezelfde kansen in het leven en dat mogen we vanuit een geprivilegieerde positie niet uit het oog verliezen,” besluit de gepassioneerde familieman en fervent zeiler.

Wil jij als partner of als buddy ook het verschil maken in de strijd tegen kansarmoede? ArmenTeKort wil tegen eind 2023 nog 5.000 buddyduo’s vormen om zo kansarmoede meer zicht- en ruchtbaarheid te geven. Schrijf je in voor een infosessie en ontdek waarom en hoe we dat aanpakken.

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven