Een duo met een gedeelde liefde voor literatuur en musea

De herfst is volop begonnen als we gaan schuilen voor de wind en hagel, maar het gesprek met dit bijzondere buddyduo is warm. Stephanie en Dominique plannen deze momenten graag in om bij te babbelen met een lekkere kop koffie.  

 

 

De gemeenschappelijke liefde voor literatuur en musea zorgde voor een extra band tussen beide dames. Ze gaan dan ook regelmatig samen op stap en op hun verlanglijstje staat een bezoek aan het Louvre.  

 

Stephanie groeit met de dag, want zoals ze zelf zegt “Soms is er niet meer nodig dan een keer JA te zeggen om de weg naar je dromen te vinden.”  

 

 

Van kampen met angststoornissen naar kansen grijpen en dromen verwezenlijken 

Dominique: “Stephanie was al mooi op weg toen we mekaar hebben ontmoet. Ze is nogal bescheiden dus ik zal het voor haar zeggen (lacht). Stephanie heeft een eigen blog en Instagram account ‘Bookfever’, leest alleen in het Engels en zet zich in als vrijwilliger in de bibliotheek.  Ik vind het inspirerend om te zien hoe ze op korte tijd kansen is gaan grijpen. Het klikt ook zo goed tussen ons omdat ze duidelijk en transparant grenzen aangeeft. Ze weet goed wat ze niet wil, en is heel sterk in het zoeken naar wat ze wel wil.” 

 

 

Dominique kwam in contact met ArmenTeKort als docent Nederlands voor anderstaligen. “Dit zet je middenin wat er leeft in je stad, je samenleving. Via ArmenTeKort heb ik ook ontdekt dat er mooie organisaties zijn die ondersteunend werken. Dat zou eigenlijk meer in kaart moeten worden gebracht, want veel mensen durven de stap niet te zetten omdat ze niet weten dat er steun voorhanden is.”  

 

“Ik vond het fijn om mee opgenomen te worden in de leefwereld van Stephanie. Zo heb ik ook haar ouders, jongere broer Noah en de adoptiehond Gigi, Stephanie’s lieveling, snel ontmoet. Dat versterkt ook onze band. Ik vond het ontroerend om te zien hoe haar familie haar centraal zet.” 

 

 

Stephanie: “Mijn connectie met Dominique geeft me de kracht om nieuwe dingen aan te pakken, zoals bewegingstherapie en vrijwilligerswerk. Door die drempels te overwinnen, bouw ik aan mijn zelfvertrouwen.” 

 

Dominique: “Ik vind het mooi om te zien hoe Stephanie dingen organiseert, ernaar toe leeft en geniet. Ze wordt nu 30 en gaat met haar papa naar Amsterdam om dat te vieren, naar het Rijksmuseum. Iets waar ze helemaal in opgaat, dat plannen. Eigenlijk is de helft al geslaagd, alleen al door er zo naar uit te kijken. Wij gaan vaak naar tentoonstellingen en dan plant Stephanie de tickets en reservaties. Ze is als persoon helemaal in haar flow aan het komen, de volgende stap is naar GTB, op zoek naar werk, en dan misschien richting zelfstandig wonen. Maar eerst gaan wij dromen van Parijs.” 

 

 

Wil jij ook buddy worden van iemand in kansarmoede? Schrijf je dan in voor een infosessie. 

 

Foto’s door Katie Verkinderen

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven