Buddy’s Laila & Georges

De stralende glimlach van onze buddy’s lonkte zelfs de zon naar Linkeroever. Zo mooi kan een match tussen extravert en introvert zijn. Want “Als het klikt, ben je samen op weg.” (Laila)

Compagnons de route tijdens hun twee jaren als buddy duo, maar zeker ook de start van een warme vriendschap. Eentje vol humor en wederzijds respect. 

 

 

©katie verkinderen–vivec.be

 

Laila: “Ik leefde al jarenlang wat geïsoleerd bij mijn moeder toen mijn begeleidster van het dagcentrum me aanmoedigde om eens op gesprek te gaan bij ArmenTeKort. Ik stond daar wel voor open en na een intake gesprek kreeg ik een match met Georges. Bij de eerste ontmoeting was ik meteen verkocht. We gaan een koffietje drinken of langs mijn winkeltje, de esoterische boekenhandel. Daar word ik altijd blij van, niet meer zo depressief. Georges lacht ook altijd dat ik van “rare” dingen hou, zoals nu net mijn nieuwe haarkleur. Ja, ik ben wel extravert en uit dat ook zo naar Georges. Hij is eerder een introvert, een fijne aanvulling.”

Georges: “Laila is mijn derde buddy. Toen ik Theo (Vaes, co-initiatiefnemer ATK) ontmoette tijdens een trainingskamp voor delinquente jongeren van YAR (Youth at Risk), werd ik enthousiast door zijn plannen en begon samen met mijn vriendin aan de opleiding tot kansbiedende buddy.  Binnenkort plannen we ook samen een buddy uitstapje. We zijn helaas wel wat beperkt met de lockdown. In het begin waren onze contacten vooral via videocalls. Maar nu gaan we vaak wandelen. Laila had zelfs aan haar dokter toelating gevraagd om samen naar buiten te gaan, op doktersvoorschrift (lacht). Ze heeft ook een stappenteller gekocht en belt me dan, kom, Georges, we gaan wandelen want ik wil mijn stappen halen. ” 

Ik voel me goed bij mijn buddy, hij is eigenlijk mijn mentor” (Laila)   

 

Laila: “Ik voel me goed bij mijn buddy en vind het wel jammer dat we maar 2 jaren als buddy samen kunnen zijn. Ik ben een extravert persoon. Georges weet dat. Maar in het begin zat ik met veel onzekerheden en vragen. Ik leer echt heel veel van hem. Misschien omdat hij ouder is en meer ervaring heeft. Hij laat me dingen vanuit een andere hoek bekijken en dat maakt mij beter. Hij is eigenlijk mijn mentor. (Georges bloost, Laila lacht)  

Georges: “ Laila is enorm opengebloeid. Ik ben trots op haar. Ook al zegt zij dat ik nooit complimentjes geef. Maar ook ik ben tot nieuwe inzichten gekomen, bekijk dingen met een nieuwe blik. Ik heb al langer een sterk sociaal engagement maar bij ArmenTeKort heeft dat toch een heel andere draai gekregen. Tijdens de opleiding krijg je die confrontatie met situaties die je niet kent. Mensen komen hun eigen authentieke verhaal vertellen. Die getuigenissen zijn vaak echt pakkend. Nee, niet alles is op te lossen met geld en politiek. Dat besef ik nu steeds meer.  De ontmoetingen met Laila doen mij ook goed. Onze gesprekken ontstaan altijd spontaan. Maar er zijn ook veel stille momenten, soms hoeft er niets gezegd te worden.  

©katie verkinderen–vivec.be

Ik ben trots op mijn buddy. Ze is enorm opengebloeid” (Georges) 

Georges zingt “daar is de lente, daar is de zon…”

 

 

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven