Terugblik op ArmenTeKort Event “Kansarmoede Structureel Oplossen” – 27 september

27 september was het een bijzondere dag voor ArmenTeKort en iedereen die betrokken is bij het aanpakken van kansarmoede. We brachten meer dan 200 deelnemers uit de profit, non-profit, beleid en onderzoek/onderwijs sectoren samen. Het event bood een platform voor een eerste terugblik op ons 10-jarig actie-onderzoek en een visie voor een toekomst zonder kansarmoede.

Foto’s door An Van der Wal (Lumierephotography)

We zijn ontzettend dankbaar voor de warme en inspirerende reacties. Een speciaal woord van dank aan onze buddy’s, vrijwilligers, partners, sponsors en natuurlijk onze deskundige sprekers. Prof. Tine van Regenmortel sprak over de impact van de ArmenTeKort buddy empowerment-methodiek. Karin Heremans en Marijke Moens lichtten het ElkKindTelt-project toe, en Theo Vaes presenteerde beleidsaanbevelingen voor de toekomst.

Het panelgesprek met Noël Slangen, Thomas Leysen, Elke Jeurissen en Dag De Baere bood waardevolle inzichten en reflecties voor de toekomst.

Maak een maatschappelijke prioriteit van het structureel oplossen van kansarmoede

Tijdens het event werd ook ons ArmenTeKort manifest gelanceerd.
We nodigen je uit om dit manifest te ondertekenen en zo je steun te betuigen voor structurele veranderingen in de aanpak van kansarmoede.

Bekijk ook de sfeerbeelden van het event in onze recap video.

 

 

Gerelateerde artikels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En mis geen enkel verhaal van ArmenTeKort

Delen op facebook
Deel op Facebook
Delen op twitter
Deel op Twitter
Delen op linkedin
Deel op Linkedin
Delen op whatsapp
Deel op Whatsapp

Gelukkig zijn er mensen zoals u

Naar een samenleving zonder kansarmoede

Met één klik. Tussen twee mensen.

Kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbinden. Dat is de essentie van onze werking. Ze gaan samen op stap en worden vrienden, buddy’s. Vanuit die klik ontstaan er nieuwe kansen.

We leren je graag kennen op één van onze volgende sessies:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Samenbergop zoeken 30 buddy’s voor een traject van twee jaar. Ze maken duo’s van kanszoekende en kansbiedende inwoners uit Wetteren en randgemeentes.

Meer info & inschrijven